SE FAC DEMERSURI PENTRU REDESCHIDEREA STRĂZII GĂRII

SE FAC DEMERSURI PENTRU REDESCHIDEREA STRĂZII GĂRII

Strada Gării va fi redeschisă traficului rutier! Primarul Nicolae Barbu a vorbit într-o recentă conferință de presă despre demersurile care se fac în acest sens, precizând că la acest moment se află în curs de finalizare raportul de expertiză. Edilul a explicat că pentru a nu reface complet strada și a pierde astfel banii investiți de municipalitate în 2011-2012, când a fost transformată în pietonală, redeschiderea străzii se va face pe un singur sens de circulație, dinspre Gară spre Centru, iar accesul autovehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 tone va fi interzis. Strada va fi prevăzută cu locuri de parcare stânga-dreapta în lungime și va fi marcată corespunzător.

Referitor la motivul care a stat la baza acestei decizii, primarul Nicolae Barbu a explicat că prin interzicerea traficului rutier pe această stradă, se obturează mobilitatea urbană: “Omorâm o magistrală Est-Vest a municipiului. Orice oraș își stabileste funcționalitatea lui prin două magistrale: N-S, E-V. Și de acolo pleacă tot. Asta reprezintă cheia unei fluidități în orice oraș.(…) Noi ocolim un centru, când putem să-l traversăm fără să împiedicăm sau să blocăm cu nimic”.

După finalizarea raportului de expertiză și alegerea unei soluții tehnice, se va organiza licitație pentru proiectare, iar în momentul în care vor exista și surse financiare, se va trece la execuția lucrării. Edilul este de părere că redeschiderea străzii Garii nu se va face în iarna aceasta.

Ultima modificare: 23.03.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PRIMĂRIA GIURGIU A DEPUS PRIN P.N.D.L. ȘAPTE PROIECTE PENTRU INFRASTRUCTURĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.